Udało nam się wypatrzeć w jednej z sieci hipermarketów sorgo… Po krótkim namyśle i przeglądzie lodówki zapadła decyzja o pełnej kuchennej improwizacji. Sorgo z dynią i cieciorą to danie szybkie, pełne białka, bardzo sycące i bardzo proste w wykonaniu.
Składniki:
Dynię kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Sorgo wraz z cieciorą wkładamy do garnka i gotujemy około 20 minut. Odsączamy. Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej i przesmażamy dynię na złoto. Dodajemy sorgo z cieciorą i cebulę. Smażymy 10 minut. Następnie dodajemy obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę pomidora. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze 4 minut. Można posypać natką.
Smacznego!
Mleczny team
Fajny przepis :)
Jeszcze nigdy nie przyrządzałem nic z sorgo ale muszę w końcu spróbować :)