Ciągle i nieustannie dietuję i trenuję. Agnieszka Fit Dietetyk zaproponowała tyle smacznych i co najważniejsze prostych dań, że aż nie wiadomo z czego wybierać:) Ostatnio było wegetariańskie leczo z tofu podane z ryżem. Danie jest na prawdę banalne w wykonaniu, podrasowałam je według własnego gustu i smaku
i wyszło pysznie. cały obiad ma około 500 kalorii. Porcja jest spora – można się porządnie najeść.
Pełnowartościowy i dobrze zbilansowany wysiłek pozawala mi nie pełzać po macie kiedy Wojtek Fit Body Brzostowski wymyśla kolejne dupozmniejszające tortury:)
Pochwalę się – już jedna osoba powiedziała „schudłaś” :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w niezbyt cienkie paski, wrzucić do garnka dolać odrobinę wody i dusić pod przykryciem. Kiedy cebula się zeszkli, dodać ją do duszonej papryki, wymieszać całość i kontynuować duszenie przez 20 minut. Tofu pokroić w niewielką kostkę, podsmażyć na patelni, odstawić. Dodać podsmażone tofu, pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę w proszku. Dusić jeszcze 10 minut i na koniec doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Jabłko jemy na deser:) Bo owoce są zdrowe!
Smacznego!
Mleczny team
nie ma to jak dobre leczo!
o tak, to prawda:)
Pingback: Leczo z tofu | Co Pysznego?