mlecznakrowa

Przyjemność jedzenia

MK FIT: nadziewany bakłażan

10447512_303187463173790_5870242124210358908_nDieta w pełni. Wszystko jest dobrze i smacznie, ale jednak – chce się eksperymentować. I dobrze! Agnieszka z Fit Dietetyk Olsztyn zachęca do eksperymentowania i układania własnych, zdrowych posiłków.  I ja właśnie postanowiłam wykorzystać małego, zagubionego w czeluściach lodówki bakłażana. Przepis prosty i bardzo smaczny.

Składniki:

  • 1 mały bakłażan
  • 2 grube plastry twarogu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pomidor
  • czosnek
  • gałka muszkatołowa
  • mięta
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie:

Bakłażana kroimy wzdłuż , nacinamy białą część, posypujemy solą i pieprzem oraz polewamy łyżeczką oliwy. układamy w rynience z folii aluminiowej i pieczemy około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Wyciągamy bakłażana i studzimy. Łyżeczką wyciągamy miąższ. Do miski wkładamy: twaróg, bakłażanowe „wnętrzności”, jogurt, miętę, przyprawy i blendujemy do połączenia składników. Pomidor obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Takim twarożkiem wypełniamy bakłażany.

Smacznego!

Mleczny team.

 

2 comments on “MK FIT: nadziewany bakłażan

  1. Twoja Wyspa
    Czerwiec 24, 2014

    Naprawdę prosty przepis ! Przepyszne to jest !!!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Facebook

FIT DIETETYK

Malta Cafe

Olsztyńskie blogerki

Polecamy

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny!

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj Przepisy!

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Znajdź przepisy!

Top blogi

Współpracujemy:

%d bloggers like this: