Dziś przedstawiamy makaron, który podzielił nas na wyznawców klasyki (pomidor, czosnek te sprawy) i na fanów nowości i ciekawostek smakowych. Pełnoziarnisty makaron z sosem cytrynowym to nie jest połączenie ani oczywiste ani łatwe, jednak uważamy, że na pewno jest to wynalazek godny spróbowania.
Składniki:
Przygotowanie:
Cytrynę myjemy i wyciskamy sok. Sok podgrzewamy wraz z masłem i dodajemy śmietanę 30%. W kubku mieszamy żółtko z pozostałą śmietaną. Dodajemy do garnka, ciągle mieszamy aż sos zacznie lekko gęstnieć. Dodajemy sól, pieprz, gałkę oraz pietruszkę i miętę. Łączymy z ugotowanym, ciepłym makaronem. Obficie posypujemy serem.
Smacznego!
Mleczny team
To musi być naprawdę ciekawy smak, cytryna+ natka+ mięta, brzmi bardzo smacznie: )
na prawdę warto spróbować:)