mlecznakrowa

Przyjemność jedzenia

Smażone jajka na twardo

jajo

Punkt obowiązkowy na moim (Ola) wielkanocnym stole. Nie mam pojęcia skąd moja rodzina to wzięła. Internetowe poszukiwania doprowadziły mnie tylko do potrawy pochodzącej z Arabii Saudyjskiej… Jednak rodzina uparcie twierdzi, że to danie kuchni mazowieckiej. Proszę o informację, czy ktokolwiek to jada… Ale do rzeczy: będzie tłusto, kalorycznie a wasz cholesterol osiągnie przerażający poziom. Moim zdaniem raz w roku można sobie pozwolić na takie ekstrawagancje.

Smażone jajka na twardo (porcja dla 1 osoby):

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • dużo masła (bardzo dużo)
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Jajka kroimy w dość grube plasterki i smażymy na rozgrzanym maśle. Gdy będą ładnie przyrumienione, zdejmujemy z patelni, doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Koniec.

Jeśli ktoś nie obchodzi świąt lub nie ma czasu na tygodniowe przygotowania, to w bardzo szybki sposób może nadrobić kaloryczne zaległości, zjadając porcyjkę smażonych jaj.

Smacznego!

Mleczny team

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Marzec 25, 2013 by in Jajka, MK na święta, Wielkanoc, Śniadania i lunche and tagged , , .

Facebook

FIT DIETETYK

Malta Cafe

Olsztyńskie blogerki

Polecamy

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny!

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj Przepisy!

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Znajdź przepisy!

Top blogi

Współpracujemy:

%d bloggers like this: