mlecznakrowa

Przyjemność jedzenia

Makaron z bobem i zielonym pesto

Są takie dni, gdy kompletnie nie chce mi się gotować, iść na zakupy i ogólnie robić nic, co wymaga jakiegokolwiek wysiłku. Wtedy zaglądam do kuchennych szafek, lodówki, zamrażarki i wyciągam wszystko, co nadaje się do przyrządzenia szybkiego i smacznego posiłku. Na dzisiejszy obiad polecam makaron z bobem i zielonym pesto.

Składniki:

  • żytni makaron penne
  • 500g bobu (świeży lub mrożony)
  • kilka pieczarek
  • 200g wędzonego boczku
  • słoiczek zielonego pesto
  • łuskane pestki dyni
  • oliwa z oliwek
  • tatry parmezan
  • sól, pieprz

Bób gotujemy i wyjmujemy ze skórek. Pieczarki i boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na odrobinie oleju. Na oddzielnej patelni prażymy pestki dyni. Makaron oczywiście gotujemy. Na koniec wszystkie składniki mieszamy, dodajemy pesto, parmezan i doprawiamy do smaku. Wszystko szybko i przepysznie!

Smacznego!

Ola

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Listopad 20, 2012 by in Bób, Jarskie, Kuchnie świata, Makaron, Obiad, Warzywa, Warzywniak, Włochy and tagged , , , , , .

Facebook

FIT DIETETYK

Malta Cafe

Olsztyńskie blogerki

Polecamy

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny!

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj Przepisy!

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Znajdź przepisy!

Top blogi

Współpracujemy:

%d bloggers like this: