mlecznakrowa

Przyjemność jedzenia

Chłodna Sałatka z Makreli

Mała modyfikacja pasty z makreli.  Znana chyba wszystkim tradycyjna pasta kanapkowa w nowej lekkiej odsłonie. Sałatka ma zaskakujący chłodny, orzeźwiający smak. Świetna zarówno na śniadanie jak i na przekąskę w ciągu dnia.

Składniki:

– ok 30 g wędzonej makreli

-1/2 jajka na twardo

– łyżka siekanej natki pietruszki

– wyciśnięty sok z ćwiartki cytryny

– płaska łyżeczka chrzanu

-płaska łyżeczka jogurtu naturalnego

-sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rybę pozbawić dokładnie ości i skóry. Poszarpać ją na dosyć duże kawałki (30 g. to bardzo mała porcja. Oczywiście można zwiększyć proporcje), takie żeby było co gryźć. Posiekać jajko i natkę. Wszystko delikatnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać chrzan z jogurtem i dodać do sałatki. Dokładnie wymieszać.

Życzę smacznego:)

Gosia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Maj 10, 2011 by in Ryby i Owoce Morza, Sałatki, Śniadania i lunche and tagged , , , , , , , , , .

Facebook

FIT DIETETYK

Malta Cafe

Olsztyńskie blogerki

Polecamy

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny!

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Odszukaj Przepisy!

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Znajdź przepisy!

Top blogi

Współpracujemy:

%d bloggers like this: